2024.02.17: VÆR, FØRE OG PREPPING

Lørdag 07:20: Temperatur Montebello Arena: -4 grader, Lauvkollmyr -6,5. I natt kom det 2-3cm tørr nysnø i løypa. Konkurransesporet ble satt mellom kl 4 og 7. Nysnøen er blandet med snøen fra i går. Bli ganske bra men raske forhold. Smøretips er fremdles klister, men med dekning av dagsaktuell voks. Litt skrarpene føre på stadion enn lenger innover.
Lørdag 06:oo: Temperatur Montebello Arena: -3,3 grader Lauvkollmyr -4,4 grader. Løypa preppes nå. Blir nok harde spor i dag
Fredag 16:30: Temperaturen er nå +1 grad ved Montebello Arena og +0,4 grader på Laukollmyr. Det har regnet i hele løypa i dag med temperaturer +/- 0 grader, så snøen i hele løypa er våt. Kanskje litt mindre vått i de høyeste delene av løypa. Vi formidler smøretips som Bjørn Myhre Sport har lagt på Facebok i dag.
Fredag 07:30: Det har kommet 15cm nysnø siden i går. Temp Montebello Arena (start/mål) er nå +0,3 grader, Lauvkollmyr (drikkestasjon) -0,8 grader.
Vi får veldig mange henvendelser med spørsmål om smøretips og hvordan vi tror føret blir på lørdag. På renndagen kan vi med stor sikkerhet si at det blir oppholdsvær og tildels pent vær. Usikkerheten er om fredagens nedbør kommer som snø eller regn, samt om det blir føreforskjeller i løypa.
Det er meldt snø og sludd i hele morgen. Løypa blir pakket gjennom hele fredag.
Konkurransesporet settes når vi mener det gir de beste forholdene for rennet. Prøver å kjøre når det er kaldest på natta. Løypekjørerne vurderer dette, men mest sannsynlig preppes løypa mellom 03:00 og 06:30 lørdag.
Lørdag morgen legger vi ut info om temperatur og føre basert på værstasjoner på stadion og ute i løypa.
Vi anbefaler å smøre skiene på stadion og ikke kvelden før.